Електронний архів українського фольклору

 


«Електронний архів українського фольклору» – як спеціалізована інтернет-сторінка для електронного розміщення фольклорних матеріалів із метою їх фахового дослідження та культурно-просвітницького використання – представляє новітні тенденції у царині архівування фольклорної традиції і загалом збереження та популяризації духовних надбань людства шляхом залучення сучасних інформаційних технологій.



Електронне архівування фольклорної традиції належить до комплексу засадничих наукових заходів у царині фольклористики, який позначають терміном «документування фольклору» (або «фольклористичне документування»). 

Фольклористичне документування – охоплюючи фіксацію (записування) фольклору, транскрибування фольклорних записів, створення фольклорних документів та їх архівування – безпосередньо визначає наукову вартість, достовірність і доступність джерельної бази фольклористики і в такий спосіб максимально зумовлює можливості й ефективність науково-теоретичних досліджень і поступу не лише цієї науки, але й широкого кола гуманітарних дисциплін: етномузикології, етнології, літератури, мистецтвознавства, історії та ін.

rullan

Займаюсь Веб розробкою та є гідом у місті Кам'янець-Подільський. Пройшов шлях від вчителя історії, сисадміна до того що розробляю власну CMS - https://ardilla-cms.top/. Стек моїх вмінь: Програмування: PHP, JS, HTML, CSS, SEO. Соціальні: Історія, Психологія, Політика

Дописати коментар

Нові Старіші